GOTOWANIE Z HISTORIĄ W TLE

Beata Wolska
Beata Wolska

      W dniu 08 grudnia 2017 r.klasa III a wraz z wychowawcą Beatą Wolską uczestniczyła w niecodziennej lekcji. Były to zajęcia gotowania z historią w tle. Sam szef kuchni Dariusz Smolarczyk zaszczycił nas swą obecnością. Wprowadzeniem do zajęć była opowieść o świątecznych zwyczajach i tradycjach. Następnie uczniowie ubrali się w fartuchy, umyli dokładnie ręce i przystąpili do działania.Jedna grupa przygotowała smaczne muffinki "Kolorowe choinki", a druga tworzyła gruszki na gorąco z maślanym kremem zwane "Choinkowym lasem".
      Duży nacisk szef kładł na pracę zespołową i podział obowiązków. Każdy uczeń czuł się potrzebny i nieodzowny. Na koniec warsztatów dzieci zaprosiły P. Dyrektor Bożenę Sobieraj i wspólnie zasiedli przy stole, by skosztować przygotowane smakołyki.

linia

foto foto

linia

foto foto

linia

foto foto

linia

foto foto

linia

Wybrane wydarzenia